Konsten att bygga en stor modern mötesplats

Vi fick det roliga uppdraget att vara projektledare när Kongahälla Center skulle byggas. Med plats för 100 butiker, verksamheter och service på tre plan skulle köpcentret bli en självklar mötesplats för shopping och umgänge i centrala Kungälv.

Stor vikt lades vid att skapa ett tydligt koncept genom en stark innehållsmix, spännande arkitektur, design och olika miljöer för de olika våningsplanen. Ett projekt i den här storleken kräver också tydlig ledning. När det var som mest intensivt fanns det över 200 yrkesarbetare på plats, så vi behövde ha en omfattande samordning med övriga projekt, främst med hänsyn till bygglogistiken i hela området.

Slutresultatet blev över förväntan både avseende antal besökare och hur de unika miljöerna skapade många härliga ytor att umgås på.

Med namnet Kongahälla vill vi tydliggöra centrets fysiska placering och dess historiska koppling till platsen. Tillägget center beskriver bredden i vårt samlade utbud med butiker, restauranger, vård, hälsa, nöje och kontor i en konceptuellt sammanhängande lösning.
Med Kungälvs nya resecentrum som granne får vi en central placering både fysiskt och innehållsmässigt för besökarna,
säger Erik Fischer VD på Adapta Fastigheter.

Fakta

Vad: Kongahälla Center

Var: Kungälv

När: 2016-2019

För: Adapta Kongahälla AB

Foto: Adapta

Kontaktperson: